LogoTitle
Ψηφίστε Γυναίκες σε Ευρωεκλογές και Αυτοδιοίκηση Print E-mail
Monday, 05 May 2014 08:02
There are no translations available.

gynaikes stin politiki simera 1Προβολή των Υποψηφιοτήτων Γυναικών Μηχανικών

Η ΕΔΕΜ θέλοντας να βοηθήσει έμπρακτα ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να συμμετάσχουν στα κέντρα λήψεις αποφάσεων επειδή πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία που φέρουν οι γυναίκες και μάλιστα οι Γυναίκες Μηχανικοί, θα προβάλει στην ιστοσελίδα της δωρεάν τις Γυναίκες Μηχανικούς - Μέλη της ΕΔΕΜ που είναι υποψήφιες είτε στην Αυτοδιοίκηση είτε στην Ευρωβουλη. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο υποστηρίζονται οι Γυναικείες υποψηφιότητες αλλά και διευκολύνεται η αναγνωρισιμότητά τους. Περιμένουμε αιτήματα από τις υποψήφιες στο e-mail

Διαβάστε σύντομη ιστορική ανασκόπηση της συμμετοχής των ελληνίδων στις εκλογες από σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματέιας Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο του έργου To Έργο «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» που υλοποιεί το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Ένας πρακτικός λόγος που οι εκλεγμένες γυναίκες είναι λίγες είναι πιθανόν και ότι η δεξαμενή από την οποία έχουν να επιλέξουν οι ψηφοφόροι έχει λίγες γυναίκες καθότι κόμματα και συνδιασμοί υπολείπονται σε γυναίκες υποψήφιες παρόλο που οι γυναίκες είναι το 50% και πλέον των ψηφοφόρων. Για την κάλυψη αυτού του κενού θεσμοθετήθηκε η ποσόστωση υπέρ των γυναικών ώστε τουλάχιστον το 1/3 των υποψηφίων να είναι γυναίκες.  Διαβάστε το άρθρο 'Υπερασπίζοντας τις Ποσοστώσεις' της Καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην Γενικής Γραμματέως για την Ισότητα των Φύλων κας Μαρίας Στρατηγάκη στην Athens Voice (4/5/2014).

Η ανάρτηση των υποψηφιοτήτων θα γίνεται κατά σειρά άφιξης των αιτημάτων και φυσικά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των χειριστών της ιστοσελίδας. Όσες υποψήφιες δεν είναι ήδη Μέλη της ΕΔΕΜ μπορούν να εγγραφούν σύμφωνα με τις οδηγίες http://www.edem-net.gr/el/register.html

Για να μην χαθεί χρόνος παρακαλώ να ενημερωθούμε στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it για την εγγραφή.