LogoTitle
Invitations
Νέα ημερομηνία για την ημερίδα της ΕΔΕΜ για το πρόγραμμα EUmentorSTEM Print E-mail
Thursday, 23 May 2019 18:50
There are no translations available.

Νέα ημερομηνία: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019, στο ΤΕΕ

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης/ενημέρωσης σχετικά με την ημερίδα της ΕΔΕΜ για την πορεία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS PLUS : EUMENTORSTEM 'Creation of a EUropean e-platform of MENTORing and coaching for promoting migrant women in Science, Technology, Engineering and Mathematics' θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ημερίδα αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο ΤΕΕ. Θα ακολουθήσει ενημέρωση με το πρόγραμμα και ομιλητές. Φορείς που επιθυμούν να παρουσιάσουν σχετικές δράσεις ή/και σχετικό υλικό μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Read more...
 
Μουσική εκδήλωση της ΕΔΕΜ για το 2019 Print E-mail
Thursday, 21 February 2019 12:08
There are no translations available.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι στο 'Πάμε Ψυρρή'

52605713 2307297659289195 2930728242174230528 nΤο ΔΣ της ΕΔΕΜ σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας της για το 2019, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στη 1:30 μμ, στο μουσικό μεζεδοπωλείο 'Πάμε Ψυρρή'.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει φαγητό-κρασί-μουσική με συμμετοχή 20€/άτομο και 15€/παιδί (για παιδιά έως 12 ετών) και φυσικά κοπή της πίτας του 2019.
Απαιτείται κράτηση με e-mail στη Μαρια Τσαρμποπούλου
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Read more...
 
Ασφαλείς & Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες Print E-mail
Sunday, 27 November 2016 21:34
There are no translations available.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 6:30μμ, Αίθουσα ΕΕΔΕ, Κάτω Πατήσια

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της ΕΕΔΕ, συμμετέχοντας ενεργά για ενδεκάτη χρονιά, στις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, διοργανώνει, εσπερίδα, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο συνεδριακό κέντρο της Ε.Ε.Δ.Ε. 'Γ.Κοντογεώργης' (Λεωφ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων, Κάτω Πατήσια) με θέμα: 'Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες'. Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής. Βρείτε το Προγραμμα και τη Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ.

Read more...
 
Σπουδές για το Μέλλον: Μηχανικοί, Πληροφορική, Νέες Τεχνολογίες Print E-mail
Wednesday, 04 May 2016 00:00
There are no translations available.

Ενημερωτική εκδήλωση για μαθήτριες Λυκείου
Σάββατο 28 Μαϊου 2016, 10:30-13:30, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου,
LOGO-1 GAP

Η επιλογή κατεύθυνσης σπουδών στην Ελλάδα γίνεται σε μια ηλικία που αρκετά από τα παιδιά -μαθητές και μαθήτριες- δεν έχουν εικόνα των αντικειμένων διαφόρων επαγγελμάτων ούτε των σπουδών που απαιτούνται και ακόμη περισσότερο δεν έχουν στοιχεία για τις μελλοντικές ανάγκες και απαιτήσεις για εύρεση εργασίας. Αποτέλεσμα η επιλογή της κατεύθυνσης σπουδών να βασίζεται σε επιφανειακά κριτήρια ή ακόμα χειρότερο σε κοινωνικές προκαταλήψεις και επαγγελματικά στερεότυπα. Πρώτα θύματα της ελλειπούς πληροφόρησης οι μαθήτριες που αρκετές φορές παρότι έχουν πολύ καλές επιδόσεις επιλέγουν σπουδές που οδηγούν στους παγιωμένους κοινωνικούς ρόλους των γυναικών όπως αυτές προβάλλονται πχ. από τα ΜΜΕ. Όμως οι μελλοντικές επαγγελματικές διέξοδοι για άνδρες και γυναίκες στρέφονται στην Πληροφορική, τις Νέες Τεχνολογίες και οι κλάδοι περιλαμβάνουν νέες ειδικότητες και κατευθύνσεις πχ. Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Βιοιατρική Τεχνολογία κα.

Read more...
 
Συντήρηση και Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από το ΕΜΠ Print E-mail
Friday, 04 March 2016 13:46
There are no translations available.

Παρουσίαση την Τρίτη 8 Μαρτίου, 14:30, Ζάπειο

ContentSegment 17497310W150 H0 R0 P0 S1 V1JpgΤην Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του καινοτόμου προγράμματος που εκπόνησε η Διεπιστημονική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη  Συντήρηση και Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος Συντήρησης και Αποκατάστασης είναι η Καθηγήτρια ΕΜΠ, κα. Τόνια Μοροπούλου. Η παρουσίαση και το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του ΕΜΠ, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Επιτροπής Ζάπειο Μέγαρο. Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ.

 

Read more...
 
Τι είδους Νανοτεχνολογίες θέλουμε; Print E-mail
Tuesday, 30 June 2015 12:42
There are no translations available.

Ο λόγος στους μαθητές -Διαγωνισμός βίντεο

Lampadina orig-cropΟι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τις νανοτεχνολογίες με θέμα: "Τι είδους νανοτεχνολογίες θέλουμε;" Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παίξουν το ρόλο των δημοσιογράφων και να παράγουν βίντεο με επίκεντρο τη νανοτεχνολογία από τη δική τους μοναδική και φρέσκια οπτική. Οι μαθητές θα πρέπει να αναζητήσουν απαντήσεις, ή ακόμα και να θέσουν νέα ερωτήματα.

Read more...
 
Ανακύκλωση 2015: Απολογισμός – Προοπτικές Print E-mail
Thursday, 23 April 2015 14:49
There are no translations available.

Ημερίδα, Τετάρτη 29 Απριλίου στη Λεωφ. Μεσογείων

Ο Ελληνικός ΟργEOAN logoανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση 2015: Απολογισμός – Προοπτικές», την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), Μεσογείων 119, στην Αθήνα. Είσοδος Ελεύθερη.

Την ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αν. Υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Τσιρώνης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Καπετάνιος.Θα υπάρχουν ομιλίες από τον Πρόεδρο του ΕΟΑΝ, εκπροσώπους του Συνδέσμου Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, του Δικτίου ΦοΔΣΑ και της ΚΕΔΕ και θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της Ανακύκλωσης».

Read more...
 
Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ για το 2015 Print E-mail
Thursday, 05 March 2015 08:50
There are no translations available.

Δευτέρα 23/3/2015 και ανεξαρτήτως απαρτίας τη Δευτέρα 30/3/2015 16:30 στο ΤΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) καλεί τα μέλη της στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 16.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα). Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 16.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα.

Τα αποκλειστικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Διοικητικός απολογισμός 2015
3. Οικονομικός απολογισμός 2015

Η Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας
Μπέτυ Ρούνη     Νάντια Χρυσικοπούλου
Read more...
 
Η ΕΔΕΜ σας προσκαλεί στην παράσταση Blue Stockings Print E-mail
Monday, 23 February 2015 07:50
There are no translations available.

την 1η Μαρτίου 2015, στις 7:30μμ στο Λύκειο της Λεοντείου Νέας Σμύρνης

blue smallΟ Μάρτιος περιλαμβάνει την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), που είναι μια καλή αφορμή για να προβληματιστούμε πάνω στα θέματα της Ισότητας των Φύλων και γενικά των ανθρώπινων δικαιωμάτων που κατά παράδοξο τρόπο καταπατώνται πολύ συχνότερα και πιο κατάφορα από ότι θα περίμενε κανείς στην εποχή μας.

Με αυτό το σκεπτικό το ΔΣ της ΕΔΕΜ σας προσκαλεί την 1η Μαρτίου 2015, στις 7:300μμ, να παρακολουθήσουμε μαζί την παράσταση 'Blue Stockings', μια πρωτοβουλία των μαθητών, αποφοίτων και καθηγητών του Λυκείου της Λεοντείου Σχολής. Η παράσταση μας μεταφέρει στην εποχή που οι νέες γυναίκες διεκδικούσαν το δικαίωμα να σπουδάζουν και να παίρνουν πτυχίο  χωρίς να περιθωριοποιούνται από την κοινωνία. Το δικαίωμα των γυναικών στη μόρφωση αλλά και στην εξάσκηση επαγγέλματος δεν τίθονται υπό αμφισβήτηση στην κοινωνία μας - σε αντίθεση με τον εκφοβισμό που υφίστανται τα κορίτσια σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη - παρόλα αυτά ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν ισχυρά επαγγελματικά στερεότυπα που δυσκολεύουν τις γυναίκες να αναπτύξουν όλες τις δυνατοτητές τους. 

Η φρεσκάδα και ο ενθουσιασμός αυτής της παράστασης δίνει ώθηση σε μικρούς και μεγάλους για να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και εμπόδια και να στηρίξουν τις επιλογές τους. Καθόλου ευκαταφρόνητο μήνυμα για όλους μας, κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άνδρες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Η παράσταση είναι στα Ελληνικά. Για αυτή την πρωτοβουλία το Λύκειο της Λεοντείου βραβεύτηκε από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας με το βραβείο 'Αυρα Θεοδωροπούλου'.

Read more...
 
Χριστουγεννιάτικο Bazaar Print E-mail
Wednesday, 03 December 2014 13:41
There are no translations available.

noel smallΣάββατο 6/12, 11πμ στη γκαλερί art.estate στο Χαλάνδρι

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται χριστουγεννιάτικη αγορά στο χώρο τέχνης art.estate στο Χαλάνδρι το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου από τις 11.00 το πρωί και για όλη την ημέρα. Θα εγκαινιαστεί με καφέ, γλυκά και μουσική, μια έκθεση αντικειμένων τέχνης με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, γλυπτά , κόσμημα , φωτιστικά και πολλά άλλα εικαστικά αντικείμενα.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί για να καλύψει τις ανάγκες του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου όπως φάρμακα, τροφές και εμβόλια.

Read more...