LogoTitle
Science
H Οπτική του Φύλου στα Ενεργειακά Θέματα Print E-mail
Science
Sunday, 27 April 2014 22:22
There are no translations available.

Άρθρο της Επιτροπής Ενέργειας της ΕΔΕΜ

‘Σκεφτόμαστε σύμφωνα με τις υποβολές της φύσης, μιλάμε όπως μας συμβουλεύουν οι δάσκαλοί μας, αλλά δρούμε από συνήθεια’ είχε πει ο Φράνσις Μπέϊκον για να τονίσει τη βαρύτητα της συνήθειας στην καθημερινή μας ζωή. Η κατανάλωση ενέργειας είναι θέμα καθημερινών επιλογών τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Μήπως αρκετές ανάγκες των Γυναικών αγνοούνται κατά το σχεδιασμό ενεργειακών λύσεων; Μήπως υποτιμάται ο ρόλος των Γυναικών στην επίδραση που έχει ή μπορεί να έχει στα Ενεργειακά Θέματα (θετική ή αρνητική); Μήπως η ενημέρωση δεν φτάνει στις Γυναίκες; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που διερευνήθηκαν κατά την εξέλιξη του Σχεδίου δράσης ‘Οι Γυναίκες Διεκδικούν ενεργό ρόλο στην Προστασία του περιβάλλοντος- Η Οπτική του Φύλου στο Περιβάλλον’, που υλοποιεί η ΕΔΕΜ στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων)» (Α’ και Β’ Κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Το παρακάτω άρθρο της Επιτροπής Ενέργειας της ΕΔΕΜ, μελετά τα θέματα αυτά και θέτει τις βάσεις για ευρύτερη συζήτηση για την οπτική του Φύλου στο Περιβάλλον από την σκοπιά της Ενέργειας. Διαβάστε το άρθρο σε .pdf

 

Read more...
 
Συμπεράσματα της Ημερίδας της ΕΔΕΜ 19/2/2014 Print E-mail
Science
Monday, 24 February 2014 00:00
There are no translations available.

Η ΕΔΕΜ πραγματοποίησε στις 19 Φεβρουαρίου 2014, ημερίδα με θέμα 'Η οπτική του Φύλου στα Θέματα Ενέργειας, στην Ανακύκλωση και στη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων' στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης 'Οι Γυναίκες διεκδικούν ενεργό ρόλο στην προστασία του Περιβάλλοντος - Η οπτική του Φύλου στο περιβάλλον' το οποίο υλοποιεί η ΕΔΕΜ με χρηματοδότηση  από το Πρόγραμμα: Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013': Πράξη : 3.2.4 'Υποστήριξη των Μη Κυβερνητρικών Οργανώσεων (Γυναικείων Οργανώσεων Α' & Β'Κύκλος). Από τις παρουσιάσεις αλλά και τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα καθώς η σχετική θεματολογία σπάνια συπεριλαμβάνεται σε συζητήσεις τόσο του τεχνικού κλάδου όσο και των γυναικείων οργανώσεων. Μπορείτε να διαβάσετε τα συμπεράσματα στο αρχείο.pdf

 

Read more...
 
Πράσινη Ενέργεια ως απάντηση στην κρίση Print E-mail
Science
Thursday, 30 May 2013 07:43
There are no translations available.

4ο Συνέδριο της ΕΔΕΜ για την Ενέργεια, 18-19 Ιουνίου 2013, 16:00-20:30μμ, στο ΤΕΕ   
      Υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑTpeka logo

Η ΕΔΕΜ συνεχίζοντας τη σειρά των Συνεδρίων που διοργανώνει για την Ενέργεια κάθε δύο χρόνια από το 2007 και εξής (2009, 2011) ανακοινώνει τη διοργάνωση διήμερου συνεδρίου για την Ενέργεια με τίτλο

'Πράσινη Ενέργεια ως απάντηση στην κρίση' με δύο θεματικές :

18 Ιουνίου 2013, 16:00-20:30: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ως απάντηση στην κρίση και

19 Ιουνίου 2013, 16:00-20:30: Εξοικονόμηση ενέργειας ως απάντηση στην κρίση

Read more...
 
Συμπεράσματα για την Παραγωγή Ενέργειας από Βιομάζα στην Ελλάδα Print E-mail
Science
Thursday, 20 September 2012 12:43
There are no translations available.

Αντί περίληψης της Ημερίδας ... από την Δρ. Μηχανικό Περιβάλλοντος Φ. Σταμάτη

Για την επίτευξη της πολυπόθητης Βιώσιμης Ανάπτυξης και την έξοδο από την κρίση, πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος: επιτάσσεται η Αξιοποίηση και όχι η Εκμετάλλευση (ομιλία Ν. Αντανασιώτη, Επίτιμη Πρόεδρος ΕΔΕΜ). Προς την κατεύθυνση αυτή, η διαμόρφωση και εφαρμογή των πολιτικών και στρατηγικών, σχετικά με την ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας και τις αντίστοιχες επενδύσεις πρέπει να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου περιβαλλοντικού και όχι μόνο ενεργειακού ζητήματος (ομιλία Χ. Ζαφείρη, Στέλεχος ΚΑΠΕ, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Βιοαερίου).

Read more...
 
Ημερίδα για Παραγωγή Ενέργειας από Βιομάζα Print E-mail
Science
Thursday, 20 September 2012 12:21
There are no translations available.

 Μεγάλο ενδιαφέρον των Μηχανικών για τις ελληνικές εφαρμογές

koino1_small

Η Βιομάζα και η ενεργειακή της αξιοποίηση προς εναλλακτικά καύσιμα, φιλικά στο περιβάλλον μπορεί να συνεισφέρει στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι τεχνολογικές εφαρμογές της στην ελληνική πραγματικότητα όχι μόνο δεν είναι λίγες αλλά μπορούν και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και ευκαιρίες επιχειρηματικότητας για τους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Read more...
 
Εφαρμογές Θέρμανσης από Βιομάζα Print E-mail
Science
Sunday, 09 September 2012 19:15
There are no translations available.

 2-ωρα Σεμινάρια και τον Οκτώβριο 2012

Με στόχο να εξειδικευθούν οι γνώσεις των Μηχανικών για τη χρήση βιομάζας, και να παρουσιαστούν οι σύγχρονες δυνατότητες αξιοποίησης των εφαρμογών τους για παραγωγή ενέργειας και ενεργειακής αυτονομίας κατοικιών, επιχειρήσεων και εργοστασιακών μονάδων η ΕΔΕΜ διοργανώνει επαναλαμβανόμενες 2-ωρες  ενημερωτικές  παρουσιάσεις σεμιναριακού τύπου με θέμα "Ο ρόλος της βιομάζας στην παραγωγή Ενέργειας-Σύγχρονες Εφαρμογές".

Τα σεμινάρια γίνονται τις ώρες 17:00-19:00, με ευθύνη της ΕΔΕΜ και εισηγητές εξειδικευμένους Μηχανικούς και στελέχη της Modern Fuels και τον Οκτώβριο 2012, εφόσον οι εγγεγραμμένοι ξεπέρασαν τις αρχικές προβλέψεις. Συγκεκριμένα στις: 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23 Οκτωβρίου 2012.  Η εγγραφή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων λόγω ολιγομελών τμημάτων, 8-10 ατόμων. Κράτηση θέσεων γίνεται με αποστολή σχετικού e-mail στο   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  (προτιμάται) ή με τλέφωνο στο 210-3247303. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαιτείται η επιβεβαιώση-ένταξη σε συγκεκριμένο 2-ωρο με ειδοποίηση από την ΕΔΕΜ, στην οποία θα αναφέρεται η ώρα και ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου. Εγγεγραμμένοι που δεν παρουσιαστούν στο ωράριό τους δεν έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν άλλο 2-ωρο. Θα δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης για όσες/όσους παρακολουθήσουν ολόκληρο το 2-ωρο σεμινάριο.

 

   
Read more...
 
Πράσινη Ενέργεια από Βιομάζα Print E-mail
Science
Sunday, 09 September 2012 15:22
There are no translations available.

Ημερίδα, Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 16:30-20:30, κτ. ΤΕΕ

Η Βιομάζα και οι λύσεις που προσφέρει για εναλλακτικά καύσιμα, φιλικά στο περιβάλλον και απεξάρτηση από το πετρέλαιο έρχονται στο προσκήνιο καθώς οι τεχνολογικές εφαρμογές στην ελληνική πραγματικότητα δεν είναι πλέον λίγες και καθώς μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και ευκαιρίες επιχειρηματικότητας για τους μηχανικούς και τις τοπικές κοινωνίες.

Η ΕΔΕΜ συνεχίζοντας τις δράσεις της για τα θέματα ενέργειας διοργανώνει την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, ενημερωτική εσπερίδα (16:30-20:30) με θέμα 'Πράσινη Ενέργεια από Βιομάζα' με ομιλητές από το ΚΑΠΕ, το ΕΜΠ, ερευνητικά Ινστιτούτα, εταιρείες κα.

Δείτε το Πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Σημείωση: Στις 18/9/2012, όλα τα ΜΜΜ κινούνται κανονικά.
  
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5