LogoTitle
Work - Equality
Γυναίκες Μηχανικοί στην Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία Print E-mail
Tuesday, 06 February 2018 09:12
There are no translations available.

Η πρώτη συμβουλευτική συνάντηση που διοργάνωσε η ΕΔΕΜ για θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στο ΤΕΕ, προσέλκυσε νέες Γυναίκες Μηχανικούς, που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο αλλά και Γυναίκες Μηχανικούς με σχετική προϋπηρεσία, που επιζητούσαν ανταλλαγή απόψεων με τα εξειδικευμένα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία.

EDEM OSH photo1Τις συμμετέχουσες καλωσόρισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΕΜ, κα Νάντια Χρυσικοπούλου, η οποία έκανε μια σύντομη παρουσίαση των στόχων και του έργου της ΕΔΕΜ, και χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Ασφαλείας (ΣΤΑΕ), κος Παναγιώτης Χατζηδημητράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον αλλά και στις προκλήσεις που παρουσιάζει το αντικείμενο του Τεχνικού Ασφαλείας για τους μηχανικούς σήμερα.

Τα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ, κ.κ. Δρ. Κατσακιώρη Παναγιώτα και Δρ. Σγουρού Εύα, παρουσίασαν τις βασικές απαιτήσεις του Νομοθετικού Πλαισίου για την Ασφάλεια & την Υγεία στην Εργασία και για την εκπόνηση μιας Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου, αντίστοιχα.

Ακολούθησε συζήτηση με τις συμμετέχουσες, οι οποίες ήταν γυναίκες μηχανικοί με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και ποικίλες εμπειρίες στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Στις συμμετέχουσες δόθησε σχετικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Καθώς υπήρξε ενδιαφέρον και EDEM OSH photo2από άλλες γυναίκες μηχανικούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν σε αυτή την πρώτη συνάντηση, η Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ, σκοπεύει να διοργανώσει μία δεύτερη συμβουλευτική συνάντηση στην Αθήνα, καθώς και μία διαδικτυακή συνάντηση για τις συναδέλφους της περιφέρειας. Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για μία από τις παραπάνω εκδηλώσεις στο edem[at]tee.gr.

 

Read more...
 
40o Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Tuesday, 23 January 2018 17:04
There are no translations available.

6 χρόνια ενημέρωση για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία

Το ΔΣ της ΕΔΕΜ συγχαίρει την Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας της ΕΔΕΜ και ειδικά τις συναδέλφους Νότα Κατσακιώρη και Εύα Σγουρού για την αφοσίωση και τη συνέπειά τους με αποτέλεσμα το διμηνιαίο ενημερωτικό Newsletter για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία της ΕΔΕΜ να έχει φτάσει τα 40 τεύχη και να συμπληρώνει 6 χρόνια κυκλοφορίας. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που βασίζεται στην επιστημονική εξειδίκευση και επαγγελματική εμπειρία των μελών της Επιτροπής και στην αφιλοκερδή αίσθηση του καθήκοντος που τις διαπνέει καθώς η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τα θέματα αυτά κρίνεται σημαντική, όχι μόνο για όσους ασχολούνται επαγγελματικά αλλά για όλους τους Μηχανικούς. Διαβάστε το 40ο τεύχος ΕΔΩ.

Η απασχόληση στον τομέα της Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία προσφέρει επαγγελματική διέξοδο αλλά έχει διαίτερες απαιτήσεις. Για να ενημερωθείτε όσες στοχεύετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα η ΕΔΕΜ διοργανώνει Συμβουλευτική Συνάντηση με θέμα: 'ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ'

Read more...
 
Έρευνα για τις ανάγκες επιμόρφωσης των Μηχανικών σε θέματα Αφάλειας & Υγείας στην Εργασία Print E-mail
Saturday, 25 November 2017 08:54
There are no translations available.

Αγαπητές/Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας της ΕΔΕΜ ετοίμασε ένα ερωτηματολόγιο, που στοχεύει κατά πρώτο λόγο να διερευνήσει ανάγκες επιμόρφωσης και ενημέρωσης σε θέματα Aσφάλειας και Yγείας στην Eργασία, τις συνθήκες εργασίας και την κατάσταση απασχόλησης των μελών και φίλων της ΕΔΕΜ, και να καταγράψει τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το έργο της ΕΔΕΜ συνολικά. Είναι σημαντικό για την ΕΔΕΜ και σας παρακαλούμε να διαθέσετε 10' από τον χρόνο σας για τη συμπλήρωσή του ΕΔΩ.
separators
Σας καλούμε επίσης να το προωθήσετε σε γυναίκες και άνδρες συναδέλφους. Η έρευνα είναι ανώνυμη και η ΕΔΕΜ δεν συλλέγει στοιχεία σας με κανένα τρόπο. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιασθούν στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΜ.Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.
 
Read more...
 
38o Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Monday, 25 September 2017 15:17
There are no translations available.

shutterstock 410609215Η Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ στο 38ο Newsletter φέρνει στο προσκήνιο τη γήρανση του εργατικού δυναμικού στην ΕΕ και τις επιπτώσεις που έχει στις συνθήκες εργασίας, παρουσιάζοντας τις σχετικές μελέτες 4 Ευρωπαϊκών Φορέων εκ των οποίων ο ένας (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων -ΕΙGE) εστιάζει στις διαφορετικές επιπτώσεις στα δύο φύλα. Επίσης μεταξύ άλλων άρθρων σε αυτό το τεύχος παρουσιάζεται έκθεση που εξετάζει  την τρισδιάστατη εκτύπωση και τους πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν από αυτή τη νέα τεχνολογία. Κατεβάστε το 38ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...
 
Συμβουλευτική συνάντηση της ΕΔΕΜ σε θέματα Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Print E-mail
Friday, 22 December 2017 14:22
There are no translations available.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, 17:30-20:30, Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής

Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών απευθύνει πρόσκληση σε Γυναίκες Μηχανικούς που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, για συμμετοχή στην πρώτη συμβουλευτική συνάντηση με θέμα: 'ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ'

Women Eng OSH

Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, και ώρα 17:30-20:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Διοικούσης Επιτροπής του ΤΕΕ, 8ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα.

Οι παρουσιάσεις και ο συντονισμός θα γίνει από τις κ.κ. Κατσακιώρη Παναγιώτα, Δρ.Μηχ/γο Μηχ/κο, Επιθεωρήτρια Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία και Σγουρού Εύα, Δρ. Μηχ/γο Μηχ/κο, Υγιεινολόγο Μηχανικό.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση περισσότερων συμμετοχών, θα προγραμματιστεί και δεύτερη συνάντηση σε κοντινή ημερομηνία. Η Συμμετοχή δεν έχει κόστος.

Για να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε εδώ και στέλνοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Read more...
 
39o Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Saturday, 25 November 2017 08:07
There are no translations available.

start 3

Στο 39ο Newsletter, η Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ μας ενημερώνει μεταξύ άλλων για την Εθνική Στρατηγική για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2016-2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα (ΦΕΚ Β' 3757/25.10.2017) και ήδη είναι αντικείμενο συζητήσεων, για την υποχρέωση των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης να μεριμνούν για την Ασφάλεια & Υγεία των Εργαζομένων τους καθώς ο κλάδος παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά ατυχημάτων, για την ηλεκτρονική βάση SUBSPORT που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στην υποκατάσταση επικύνδινων ουσιών με αντίστοιχες προτεινόμενες κα. Κατεβάστε το 39ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...
 
37ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Thursday, 27 July 2017 13:38
There are no translations available.

outdoor workers supervisors buttonΗ Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ παρουσιάζει στο 37ο Newsletter θέματα που αφορούν στην εργασία υπό συνθήκες θερμικής καταπόνησης, στην ασφάλεια και υγεία εργαζομένων στις επικοινωνίες και την πληροφορική που θα αποτελούν σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού στο άμεσο μέλλον και ποικίλα άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Κατεβάστε το 37ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...