LogoTitle
Δραστηριότητα
Επιστημονικά Σεμινάρια από την ΕΔΕΜ - Νοέμβριος 2021 Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 16:42

Κυκλική Οικονομία/Ενεργειακή Διπλωματία/Ψηφιακές υπογραφές/Διαχείριση Ποιότητας

Η ΕΔΕΜ, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων, διοργανώνει επιστημονικά σεμινάρια με εισηγητές μέλη του ΔΣ της ΕΔΕΜ, και απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων παρακολούθησης των παρακάτω ενημερωτικών σεμιναρίων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, με αυστηρά καθορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (10 άτομα). Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Ο πρώτος κύκλος επιστημονικών σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Νοέμβριο, με 3-ωρα σεμινάρια κάθε Δευτέρα 17.30-20.30. Συγκεκριμένα:

  • 8 Νομεβρίου : Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα, Έφη Τριτοπούλου, Δρ. Χημικός Μηχανικός
  • 15 Νοεμβρίου : Ενεργειακή διπλωματία, Αγγελική Μπούρα, Μηχανολόγος Μηχανικός
  • 22 Νοεμβρίου : Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης - Ψηφιακές υπογραφές, Νινέτα Βρετού, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ
  • 29 Νοεμβρίου: Βασικές έννοιες διαχείρισης ποιότητας, Σταματία Γκαβέλα, Δρ. Χημικός Μηχανικός

Αίτηση παρακολούθησης των ενημερωτικών σεμιναρίων έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες, ανεξαρτήτως φύλου και ειδικότητας, είτε είναι μέλη της ΕΔΕΜ είτε όχι, έως 29/10/2021 στο σύνδεσμο (αν δεν λειτουργεί δείτε στα περισσότερα)

Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ για τις τέσσερις ενότητες ή 50 ευρώ για κάθε ενότητα.

Ειδική τιμή για μέλη της ΕΔΕΜ: 140 ευρώ για τις τέσσερις ενότητες ή 40 ευρώ για κάθε ενότητα.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά Covid19

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να δείτε την Ανακοίνωση και σύντομα Βιογραφικά των εισηγητριών σε αρχείο .pdf ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις εισηγήτριες - μέλη ΔΣ της ΕΔΕΜ που παρέχουν την τεχνογνωσία τους αφιλοκερδώς για την ΕΔΕΜ.

Όλα τα έσοδα θα παραμείνουν στην ΕΔΕΜ για κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών.

Περισσότερα...
 
1ος κύκλος Συμβουλευτικής για Μετανάστριες με σπουδές STEM Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 16:43

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα : EUMentorSTEM

Logo mentorSTEMΗ ΕΔΕΜ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS PLUS : EUMentorSTEM Creation of a EUropean e-platform of MENTORing and coaching for promoting migrant women in Science, Technology, Engineering and Mathematics’.

Βασική δράση του EUMentorSTEM είναι η πραγματοποίηση δύο κύκλων Συμβουλευτικής Ενσωμάτωσης – Mentoring για μετανάστριες που έχουν σπουδές σε Πολυτεχνεία, στις Φυσικές Επιστήμες στην Τεχνολογία, και στα Μαθηματικά (STEM). Η ΕΔΕΜ μόλις ολοκλήρωσε τη συμβουλευτική διαδικασία ενσωμάτωσης (mentoring) με την πρώτη επταμελή ομάδα μεταναστριών με σπουδές STEM που διαμένουν στην Ελλάδα. erasmus footer2Η συμβουλευτική διαδικασία ενσωμάτωσης που βασίζεται στις αρχές του mentoring δημιουργεί μια ομάδα όπου κάθε μετανάστρια μπορεί να μοιραστεί τα προβλήματα, τα ζητήματα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει με άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις και έχουν κοινά ενδιαφέροντα και σπουδές. Η ομάδα αυτή συζητήσεων και αλληλεπίδρασης με την υποστήριξη της συντονίστριας (mentor) παρέχει ένα ασφαλές και ταυτόχρονα γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον όπου οι ιδέες για εργασιακή απασχόληση και επιχειρηματικότητα στα θέματα STEM μπορούν να διερευνηθούν και να δοκιμαστούν. Σκοπός οι συμμετέχουσες να βρουν τα επόμενα βήματα προς τα εμπρός για το σχεδιασμό της καριέρας τους σε αντικείμενο συναφές με τiς σπουδές τους.

Περισσότερα...
 
ΕΔΕΜ: Δράσεις 2011 Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 12:46

Δείτε τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της ΕΔΕΜ το 2011:

Περισσότερα...
 
Η ΕΔΕΜ στο Facebook, το Twitter & το Linkedin Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 13:20
κάντε ‘connect, follow, friend, like, share ...' 
Η ΕΔΕΜ στις σελίδες κοινωνικής & επαγγελματικής δικτύωσης! Βρείτε την ΕΔΕΜ
  • στο Facebook : ως ‘Edem Edemnet',
  • στο  Twitter: ως ‘WomanEngineerGR', και
  • στο  Linkedin: ως ‘Edem Greek Women Engineers'

Στην παρούσα ιστοσελίδα (αριστερά, κάτω από τους χορηγούς) μπορείτε να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το μηνιαίο e-magazino της ΕΔΕΜ με τεχνικά και άλλα θέματα και το διμηνιαίο newsletter 'Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία'. Οι Γυναίκες Μηχανικοί  -Μέλη του ΤΕΕ που επιθυμούν να εγγραφούν Μέλη της ΕΔΕΜ θα πρέπει εκτός από την Αίτηση Μέλους να καταβάλουν εγγραφή 10€ (οδηγίες ΕΔΩ).

Περισσότερα...
 
Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 13:47

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) καλεί τα μέλη της στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 16.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα).

Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 και ώρα 16.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα.

Το ΔΣ της ΕΔΕΜ, για να διευκολύνει την προσέλευση των μελών της ΕΔΕΜ, αποφάσισε ότι τα μέλη της ΕΔΕΜ μπορούν να τακτοποιηθούν οικονομικά έως και το 2013 και να συμμετάσχουν στην συνέλευση καταβάλλοντας μόνο πέντε ευρώ (5€).

Τα αποκλειστικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:
1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2.Διοικητικός απολογισμός 2012
3.Οικονομικός απολογισμός 2012

 

Η Πρόεδρος        Η Γενική Γραμματέας
Μπέτυ Ρούνη      Νάντια Χρυσικοπούλου
 
Το ραντεβού μας αλλάζει ...τόπο και σκοπό. Η ΕΔΕΜ συμμετέχει στη διαμαρτυρία του ΤΕΕ στις 29/2. Αναβολή της θεατρικής βραδιάς αυτής της μέρας για την Πέμπτη 15 Μαρτίου 7μμ. Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 20:28
I_komodia_tou_tuchaiou_thanatou_enos_anarchikou_sto_theatro_Alexandrakis_gia_2i_chronia_13Η 29η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αντίδρασης για τα νέα οικονομικά μέτρα. Το ΤΕΕ συμμετέχει στις δράσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αποκορύφωμα τη διοργάνωση μεγάλης συναυλίας στις 6μμ. στο Σύνταγμα. (Βλ. Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ).
Η ΕΔΕΜ υπόστηρίζει αυτή την Πανευρωπαϊκή δράση, συντάσσεται με το ΤΕΕ και συμμετέχει στη διαμαρτυρία. Έτσι, για να διευκολύνει τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν αποφάσισε την αναβολή της θεατρικής βραδιάς με την παράσταση 'Η κωμωδια του τυχαίου Θανάτου ενός αναρχικού' του Ντάριο Φο που είχε προγραμματιστεί για εκείνη τη μέρα, για την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στις 7μμ. στο ίδιο θέατρο 'Αλέκος Αλεξανδράκης' πρώην ΡΙΑΛΤΟ στην Κυψέλη και με την ίδια ειδική τιμή 12€/άτομο (κανένα κέρδος για την ΕΔΕΜ).
Περισσότερα...
 
Πράσινη Επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες & Προοπτικές Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 08:10

 

Ξενοδοχείο Hilton, 25/9/2011, 12:30-14:30
Η ΕΔΕΜ συμμετείχε στο Capital & Vision 2001, διοργανώνοντας μαζί με το Σύνδεσμο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΣΕΕ) δίωρο κύκλο ομιλιών για τις ευκαιρίες και προοπτικές επιχειρηματικότητας που ανοίγονται μέσα από την πράσινη ανάπτυξη με ομιλητές τεχνοκράτες -μεταξύ τους αρκετές γυναίκες μηχανικούς- που έχουν ήδη εμπλακεί σε τέτοια σχέδια. (Πρόγραμμα Ομιλιών σε .pdf εδώ).
Περισσότερα...