LogoTitle
Επικαιρότητα
Το καλοκαιρινό ραντεβού της ΕΔΕΜ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 13:43

Παρασκευή 23 Ιουνίου, 10μμ, στο Πάρκο Ελευθερίας

815 8874 1024x683H Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΔΕΜ προσκαλούν όλα τα μέλη στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού μας για ποτό,στο μπαρ Πάρκο Ελευθερίας, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στις 22:00.

Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι. Ελάχιστη χρέωση 12 ΕΥΡΩ/άτομο (περιλαμβάνει ποτό και είσοδο).

Δ/νση: Πάρκο Ελευθερίας (Βασιλίσης Σοφίας) Σταθμός ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής.

Περισσότερα...
 
Εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΔΕΜ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 15:40

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, 4μμ-9μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην Τακτική - Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα).
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως απαρτίας (είναι εξ' αναβολής) και θα ακολουθήσει εκλογική διαδικασία ως τις 9μμ για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΔΕΜ.

Τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης

  2. Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου

  3. Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός επόμενου έτους

  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

  5. Διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ώρα λήξης ψηφοφορίας: 21:00

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕΜ, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ συνολικά, να τακτοποιηθούν οικονομικά για τα προηγούμενα έτη έως και για το 2017.

 
Εκλογές ΤΕΕ: Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 16:33

Για την Αθήνα στο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, είσοδος από Λεωφ. Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, Πύλη Ε'.

Αύριο Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, οι Εκλογές για την αντιπροσώπευση των Μηχανικών στο ΤΕΕ. Οι Γυναίκες Μηχανικοί πρέπει να είμαστε παρούσες για να επιλέξουμε την εκπροσώπησή μας. Στις φετεινές εκλογές υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια και είναι δυνατή η επιλογή (σταυρός) μεγάλου αριθμού υποψηφίων σε καθένα. Στις επιλογές σας περιλάβετε και Γυναίκες Μηχανικούς που αξίζουν να σας εκπροσωπήσουν. 

EklogesTEENov2016

 
Η ΕΔΕΜ αναζητά στέλεχος διοικητικής- οικονομικής υποστήριξης για 24μηνη συνεργασία στην υλοποίηση σχεδίου δράσης με χρηματοδότηση της ΓΓΙΦ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 08:30

Κατάθεση βιογραφικών ως τις 8 Απριλίου 2012

Το σχέδιο δράσης της ΕΔΕΜ 'Οι γυναίκες διεκδικούν ενεργό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος-Η οπτική του φύλου στο περιβάλλον' είναι ανάμεσα σε αυτά που επιλέχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων να χρηματοδοτηθεί η υλοποιησή τους (συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου δράσης η ΕΔΕΜ αναζητά υπάλληλο με προσόντα διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης για 24μηνη συνεργασία. Ο-η υπάλληλος θα προσληφθεί με καθεστώς πλήρους απσχόλησης (9πμ-5μμ) 40ωρες/εβδομάδα (5νθήμερο), από το ΔΣ της ΕΔΕΜ.

Όσες/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν σύντομο βιογραφικό στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο fax της ΕΔΕΜ: 2103247303 ή και στο γραφείο της ΕΔΕΜ (Καραγεώργη Σερβίας 4, Σύνταγμα) μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2103247303 ως τις 8 Απριλίου 2012. Θα εκτιμηθεί η καλή γνώση WORD, EXCEL, POWER POINT και Αγγλικής.

Περισσότερα...
 
Τακτική – Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ΕΔΕΜ 2017 Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 14:56

Στις 22/3/2017 και αν δεν υπάρξει απαρτία, στις 29 Μαρτίου 2017, 4μμ-9μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην Τακτική - Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα). Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
  2. Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
  3. Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός επόμενου έτους
  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  5. Διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ώρα λήξης ψηφοφορίας: 21:00

Υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕΜ, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ συνολικά, να τακτοποιηθούν οικονομικά για τα προηγούμενα έτη έως και για το 2017.

 
Οι διεργασίες που προηγήθηκαν της εξέγερσης του Νοέμβρη του ‘73 Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 00:00

polytexneio 73 small‘... Η νέα γενιά με τ' άοπλα χέρια, έφτυσε κατά πρόσωπο τους αποσυνάγωγους, άναψε το δαυλό του ενθουσιασμού και άνοιξε το δρόμο να περάσουν οι αμάθητοι και διστακτικοί, το δρόμο που οδηγούσε στην Ελευθερία...', [Εισαγγελέας Ν. Γανώσης, κατά την αγόρευσή του στην πρώτη δίκη (1975) κατά των δικτατόρων για το αιματοκύλισμα της 17ης Νοέμβρη '73].

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973 δεν ήταν τυχαίο και αυθύπαρκτο γεγονός. Ήταν η κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα του λαϊκού μαζικού κινήματος που πέρασε πολλές φάσεις από την επικράτηση του πραξικοπήματος έως και την ώρα που φοιτητές και εργαζόμενοι αποφάσισαν να συσπειρωθούν γύρω από την κατάληψη του Πολυτεχνείου... 

Περισσότερα...
 
Διαφήμιση με σεξιστικό μήνυμα για τη βία ενάντια σε γυναίκες Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 13:25

Η βία ενάντια σε Γυναίκες δεν είναι για γέλια ή για εκμετάλλευση

'Η βία κατά των γυναικών συνιστά έγκλημα βάσει της νομοθεσίας, επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις σε ατομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διακωμώδησης ή εκμετάλλευσης για διαφημιστικούς ή/και εμπορικούς λόγους. Τηλεοπτική διαφήμιση γνωστής αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων καταλήγει, σε προτροπή με σεξιστικό και στερεοτυπικό μήνυμα για τη βία ενάντια στις γυναίκες. Η εν λόγω διαφήμιση κατά τη γνώμη μου ενισχύει και προκαλεί την αναπαραγωγή έμφυλων στερεοτύπων και προκαταλήψεων, καθώς και την εκδήλωση σεξιστικών συμπεριφορών. Με τον τρόπο αυτόν θίγεται η αξιοπρέπεια των γυναικών και διαιωνίζονται οι έμφυλες ανισότητες.' 
Μπέτυ Ρούνη
Περισσότερα...