LogoTitle

Oshwiki-para-banner-flag 0

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία με τα θέματα της ΕΔΕΜ, μπορείτε να γραφτείτε εδώ.



Users

We have 56 guests online
Συνάντηση με Γυναίκες Μηχανικούς της Βορείου Ελλάδος Print E-mail
Tuesday, 27 February 2024 19:20
There are no translations available.

Θεσσαλονίκη, 8 Μαρτίου 2024, cafe OVAL, 18:30

Το ΔΣ της ΕΔΕΜ για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2024, διοργανώνει Συνάντηση γνωριμίας Γυναικών Μηχανικών, στη Θεσσαλονίκη, στο cafe OVAL στις 18:30 για τη δραστηριοποίηση ομάδας της ΕΔΕΜ στη Βόρεια Ελλάδα.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλες τις Γυναίκες Μηχανικούς που ενδιαφέρονται να προσέλθουν και θα γίνει στην καφετέρια Oval, Φιλικής Εταιρείας 1, Θεσσαλονίκη από 18.30 έως 20.30.

Παράκληση να σταλεί δήλωση συμμετοχής στην This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it μέχρι τις 5 Μαρτίου 2024.

*Λόγω περιορισμένων εσόδων της ΕΔΕΜ, η κάθε συμμετέχουσα θα επιβαρυνθεί με την κατανάλωσή της στο cafe.

Read more...
 
Η ΕΔΕΜ στη FORWAD GREEN Print E-mail
Tuesday, 27 February 2024 18:34
There are no translations available.

Θεσσαλονίκη, 8 Μαρτίου 2024, Εκθεσιακό κέντρο 15:30-17:30

Η ΕΔΕΜ σας προσκαλεί στο Workshop με θέμα «Περιβάλλον και Ενέργεια» στις 8 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και ώρα 15.30-17.30 στο πλαίσιο της έκθεσης – εκδηλώσεων FORWARD GREEΝ , στο Open Stage του Περιπτέρου 15.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

 • Καθ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Πρύτανης ΕΜΠ
 • Καθ. Αντωνία Μοροπούλου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, Ομοτ. Καθ. ΕΜΠ
 • Καθ. Μαρία Λοιζίδου, Ομοτ. Καθηγήτρια ΕΜΠ
 • Αγγελική Μπούρα, Εμπειρογνώμονας-Πρεσβευτής Σύμβουλος Α΄ ΥΠ.ΕΞ, Αντιπρόεδρος ΕΔΕΜ
 • Ιωάννα Κωνσταντινίδου, Ανώτερη Λειτουργός, Τμήμα Περιβάλλοντος, Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου
 • Κωνσταντίνα Συριανού, Τεχνική Δ/ντρια NoWaste21

Συντονίζει η Πρόεδρος της ΕΔΕΜ Έφη Τριτοπούλου, Δρ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ.

Read more...
 
Βιωματική συνάντηση γνωριμίας και Mentoring με Γυναίκες Μηχανικούς Print E-mail
Tuesday, 07 March 2023 16:47
There are no translations available.

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, 5-7μμ στο ΤΕΕ

Μετά την Γενική Συνέλευση, και παράλληλα με την διεξαγωγή των εκλογών, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση - «Βιωματική συνάντηση γνωριμίας και Mentoring με Γυναίκες Μηχανικούς», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, με διάρκεια 17:00-19:00. Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

 • Καθ. Τόνια Μοροπούλου, Καθηγήτρια ΕΜΠ, Μέλος Δ.Ε ΤΕΕ
 • Καθ. Μαρία Λοϊζίδου, Καθηγήτρια ΕΜΠ
 • Δρ. Τζένη Λειβαδάρου, MoB, ELLAKTORGROUP
 • Αντωνακάκη Θεοδώρα, Διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της ΤτΕ
 • Δρ. Έρη Τόκα, Υπεύθυνη Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Τμήμα Προγραμματισμού και Υποστήριξης Έρευνας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
 
Ηγεσία, Πρότυπα και Τυποποίηση Print E-mail
Tuesday, 23 August 2022 16:06
There are no translations available.

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί μέρος ομότιτλης εργασίας της συγγραφέως Δρ. Αικατερίνης Πουστουρλή (©, μέλους ΕΔΕΜ, ΤΕΕ, ευρωπαϊκών και διεθνών ΤΕ), πρώην Εμπειρογνώμονα της ΕΕ σε θέματα έρευνας & καινοτομίας, προ-τυποποίησης και τυποποίησης στην ασφάλεια & προστασία κοινωνιών.

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης (ESS) κατέχει ηγετική θέση στη παγκόσμια τυποποίηση και φημίζεται διεθνώς για την ποιότητα και το εύρος πεδίων των πρότυπων (ΕΝ, TS) που παράγονται μέσω των Τεχνικών Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας αλλά και των Εγγράφων Τεχνικής Συναίνεσης (CWAs) που παράγονται από κοινοπραξίες και Έργα Έρευνας & Καινοτομίας του Horizon Europe (ή παλαιότερα των Η2020 και FP7).

Στο επιτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης της ESS, συμβάλλουν οι πολιτικές της ΕΕ, οι ψηφιακές πλατφόρμες διακυβέρνησης, οι μελέτες πρόβλεψης (foresights), το κεντρικό μοντέλο διοίκησης και κυρίως οι Επικεφαλείς (Chairs of technical committees and subcommittees and Convenors of working groups), οι Γραμματείες (Secretariats), τα Μέλη-εμπειρογνώμονες (experts and observers) και οι Liaison, δηλαδή οι πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι (human assets).

Δομημένα και ετησίως επικαιροποιημένα business plans και work programs, συμβάλλουν επίσης στις καλές επιδόσεις, την αποτελεσματικότητα αλλά και την προσαρμοστικότητα των ΤΕ, οι εργασίες των οποίων επηρεάζονται από το πολυσύνθετο και αλληλεξαρτώμενο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Read more...
 
Εργαστήριο : Κλωστουφαντουργικά Προϊόντα - Μια νέα προτεραιότητα της Κυκλικής Οικονομίας Print E-mail
Monday, 14 March 2022 14:02
There are no translations available.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022, 17:15 στη Verde.Tec, MEC Παιανίας

VERDE.TEC LOGOME 01

Το 1o (με φυσική παρουσία) εργαστήριο των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα «Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα – Μια νέα προτεραιότητα της Κυκλικής Οικονομίας» του έργου «Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα – Δίνουμε μια νέα ζωή Uptextile» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec, στις 18 Μαρτίου στο MEC Παιανίας, στην αίθουσα Workshop 1, ώρα 17.15-19.00, λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης. Το εργαστήριο αυτό διοργανώνεται από το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ που είναι ο υπεύθυνος εταίρος της συγκεκριμένης δράσης, σε συνεργασία με την ΕΔΕΜ και την ΚΟΙΝΣΕΠ TAG GREEN.

Uptextile smallΣκοπός του έργου Uptextile είναι η ενίσχυση των εθνικών πολιτικών, για την εφαρμογή χωριστής συλλογής αλλά και της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, μεταποίησης, ανακύκλωσης στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (Κ/Υ), με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, πολιτών και εμπλεκομένων φορέων και δράσεις διαλογής στην πηγή και αξιοποίησης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ως πόρους. Η πιλοτική εφαρμογή του έργου υλοποιείται στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Read more...
 
Γενική Συνέλευση ΕΔΕΜ 2024 Print E-mail
Tuesday, 27 February 2024 19:37
There are no translations available.

20 Μαρτίου ή εξ΄αναβολής, 27 Μαρτίου, 6μμ. αίθ. εκδηλώσεων ΤΕΕ

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ θα γίνει, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 6μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα).

Τα αποκλειστικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Διοικητικός απολογισμός 2023
3. Οικονομικός απολογισμός 2023

Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μελών, η Γενική Συνέλευση εξ' αναβολής θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στις 6μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα).

Η Πρόεδρος, Έφη Τριτοπούλου

Η Γεν. Γραμματέας, Ελένη Μπαϊρακτάρη

Read more...
 
Γυναίκες στα Μαθηματικά Print E-mail
Tuesday, 07 March 2023 17:07
There are no translations available.

Αφίσα με τη συμβολή Γυναικών Μαθηματικών

EmilieduChateletΗ 14η Μαρτίου (3/14 κατά τον αμερικανικό τρόπο γραφής των ημερομηνιών) έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα του π (=3,14159).

Με την ευκαιρία αυτή και με στόχο την ανάδειξη της συνεισφοράς των Γυναικών στα Μαθηματικά, παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε αφίσα με Γυναίκες Μαθηματικούς, πρόσφατο έργο της Καθ. Μαρίας Βλασίου (U. Eidhoven & U. Twente) και της ομάδας της, σε ελληνική & αγγλική γλώσσα, που μας προώθησε ο 'Σύνδεσμος Ελληνίδων Μθαηματικών- GWM :

Στην εικόνα στα δεξιά, που περιλαμβάνεται στην αφίσα, απεικονίζεται η Emilie du Chatelet (1706-1749), που μετάφρασε και σχολίασε το Principia του Ισαακ Νεύτωνα.

Read more...
 
Εξ' αναβολής ΓΣ ΕΔΕΜ Print E-mail
Monday, 28 March 2022 13:18
There are no translations available.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, 6μμ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΜ καλεί τα μέλη της στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω ZOOM) λόγω των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία.
Η Γενική Συνέλευση εξ' αναβολής θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στις 6μμ.
Ο σύνδεσμος για την ηλεκτρονική αίθουσα είναι :
Join Zoom Meeting ΕΔΩ

Τα αποκλειστικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης

2. Διοικητικός απολογισμός 2021

3. Οικονομικός απολογισμός 2021

 
Η ΕΔΕΜ στο UP textile Print E-mail
Monday, 14 March 2022 13:14
There are no translations available.

Uptextile: Κυκλική οικονομία στην Κλωστουφαντουργία στην Ελλάδα.

Uptextile smallΤο έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την TAG GREEN, την ΕΔΕΜ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κάθε συμμετέχων οργανισμός προσφέρει την τεχνογνωσία και τη συμβολή του για την ομαλή και την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Το πρόγραμμα Uptextile χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και έχει σκοπό στην ανάδειξη της αποδοτικής διαχείρισης των Κλωστοϋφαντουργικών στην Ελλάδα, στην ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση και διαχείριση των κλωστοϋφαντουργικών με παράλληλη υλοποίηση πιλοτικής εφαρμογής διαλογής στην πηγή κλωστοϋφαντικών στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Prasino Tameio logo

Ο βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ενισχυθούν οι εθνικές πολιτικές, για την εφαρμογή μιας χωριστής συλλογής υφασμάτων, αλλά και για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση, την επεξεργασία και την ανακύκλωση υφασμάτων. Επιπλέον, το έργο στοχεύει στην ενημέρωση, εκπαίδευση και προώθηση καλών πρακτικών κυκλικής οικονομίας σχετικά με τη διαχείριση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, για μαθητές, πολίτες και ενδιαφερόμενους φορείς καθώς και προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση σε χώρους διάθεσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Δείτε το Φυλλάδιο του upTEXTRILE στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.uptextile.gr και επεξηγηματικό video στα παραδοτέα του έργου.

Read more...