LogoTitle

Oshwiki-para-banner-flag 0

Banner
Banner
Banners

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία με τα θέματα της ΕΔΕΜ, μπορείτε να γραφτείτε εδώ.Users

We have 27 guests online
Συμβουλευτική συνάντηση της ΕΔΕΜ σε θέματα Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Print E-mail
Friday, 22 December 2017 14:22
There are no translations available.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, 17:30-20:30, Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής

Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών απευθύνει πρόσκληση σε Γυναίκες Μηχανικούς που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, για συμμετοχή στην πρώτη συμβουλευτική συνάντηση με θέμα: 'ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ'

Women Eng OSH

Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, και ώρα 17:30-20:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Διοικούσης Επιτροπής του ΤΕΕ, 8ος όροφος, Νίκης 4, Σύνταγμα.

Οι παρουσιάσεις και ο συντονισμός θα γίνει από τις κ.κ. Κατσακιώρη Παναγιώτα, Δρ.Μηχ/γο Μηχ/κο, Επιθεωρήτρια Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία και Σγουρού Εύα, Δρ. Μηχ/γο Μηχ/κο, Υγιεινολόγο Μηχανικό.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση περισσότερων συμμετοχών, θα προγραμματιστεί και δεύτερη συνάντηση σε κοντινή ημερομηνία.

Για να συμμετάσχετε πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 20 Ιανουαρίου 2018, συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε εδώ και στέλνοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Read more...
 
Σημαντικές ομιλίες στο 2ο Σύνεδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια' της ΕΔΕΜ Print E-mail
Friday, 27 October 2017 11:25
There are no translations available.

10-11 Οκτωβρίου 2017, 16:30-20:30, αμφιθέατρο ΤΕΕ

Με μεγάλη προσέλευση που έφτασε τα 200 άτομα πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια', της  ΕΔΕΜ στις 10-11 Οκτωβρίου 2017. Στο συνέδριο, που είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδος παρουσιάστηκαν καινοτόμες τεχνολογίες, νεότερα επιστημονικά στοιχεία για το περιβάλλον και σημαντικές πρωτοβουλίες για ανακύκλωση και αντιμετώπιση της ρύπανσης.

EDEM 2ndConfΤο Συνέδριο έτυχε οικονομικής ενίσχυσης από τη ΔΕΠΑ ΑΕ, τη ΔΕΗ ΑΕ, τη ΣΥΔΕΣΥΣ την ΕΝΔΙΑΛΕ, το σύστημα ΔΙΑΣ, την COMBATT και προβλήθηκε από το B2Green και το water& waste, τους οποίους η ΕΔΕΜ ευχαριστεί γιατί έκαναν δυνατή την επιτυχή διοργάνωση με ελεύθερη συμμετοχή. Μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένες τις ομιλίες στο youtube στους συνδέσμους : 10Οκτωβρίου , 11Οκτωβρίου. Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ.

Δείτε Φωτογραφικό άλμπουμ στους συνδέσμους: 10Οκτωβρίου , 11Οκτωβρίου

pres koino konta

TEE Stasinos1

 

  


 

 

EOAN1

KAPE1

KAPE Patoulis

Sponsors

Read more...
 
39o Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Saturday, 25 November 2017 08:07
There are no translations available.

start 3

Στο 39ο Newsletter, η Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ μας ενημερώνει μεταξύ άλλων για την Εθνική Στρατηγική για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2016-2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα (ΦΕΚ Β' 3757/25.10.2017) και ήδη είναι αντικείμενο συζητήσεων, για την υποχρέωση των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης να μεριμνούν για την Ασφάλεια & Υγεία των Εργαζομένων τους καθώς ο κλάδος παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά ατυχημάτων, για την ηλεκτρονική βάση SUBSPORT που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στην υποκατάσταση επικύνδινων ουσιών με αντίστοιχες προτεινόμενες κα. Κατεβάστε το 39ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...
 
Συνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια' Print E-mail
Tuesday, 19 September 2017 14:58
There are no translations available.

10-11 Οκτωβρίου 2017, 16:30-20:30, ΤΕΕ

Οι επιλογές στα ενεργειακά θέματα είναι αλληλένδετες με το περιβάλλον για αυτό οι σχετικές αναλύσεις πρέπει να περιλαμβάνουν και τις δύο αυτές θεματικές για να υπάρχει σφαιρική ενημέρωση. Με αυτό το σκεπτικό η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών διοργάνωσε το 1ο Συνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια' στις 18-19 Φεβρουαρίου 2014 το οποίο είχε ευρεία θεματολογία και μεγάλη προσέλευση.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις σε αυτά τα θέματα και καταγράφεται σημαντική δραστηριότητα παρόλη την κρίση στον τεχνικό κλάδο. Η ΕΔΕΜ διοργανώνοντας το 2ο Συνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια', στις 10-11 Οκτωβρίου 2017, στοχεύει να προβάλει τις δυνατότητες καινοτομίας, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που ανοίγονται για τους Μηχανικούς, γυναίκες και άνδρες με ομιλίες από μέλη ΔΕΠ, ερευνητές/τριες, εκπροσώπους ΥΠΕΝ, ΚΑΠΕ, ΕΟΑΝ, στελέχη εταιρειών κα. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στις Εναλλακτικές μορφές Ενέργειας, την Ανακύκλωση, την Εξοικονόμηση Ενέργειας, την Κυκλική Οικονομία κα. Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Read more...
 
37ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Thursday, 27 July 2017 13:38
There are no translations available.

outdoor workers supervisors buttonΗ Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ παρουσιάζει στο 37ο Newsletter θέματα που αφορούν στην εργασία υπό συνθήκες θερμικής καταπόνησης, στην ασφάλεια και υγεία εργαζομένων στις επικοινωνίες και την πληροφορική που θα αποτελούν σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού στο άμεσο μέλλον και ποικίλα άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Κατεβάστε το 37ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...
 
Έρευνα για τις ανάγκες επιμόρφωσης των Μηχανικών σε θέματα Αφάλειας & Υγείας στην Εργασία Print E-mail
Saturday, 25 November 2017 08:54
There are no translations available.

Αγαπητές/Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας της ΕΔΕΜ ετοίμασε ένα ερωτηματολόγιο, που στοχεύει κατά πρώτο λόγο να διερευνήσει ανάγκες επιμόρφωσης και ενημέρωσης σε θέματα Aσφάλειας και Yγείας στην Eργασία, τις συνθήκες εργασίας και την κατάσταση απασχόλησης των μελών και φίλων της ΕΔΕΜ, και να καταγράψει τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το έργο της ΕΔΕΜ συνολικά. Είναι σημαντικό για την ΕΔΕΜ και σας παρακαλούμε να διαθέσετε 10' από τον χρόνο σας για τη συμπλήρωσή του ΕΔΩ.
separators
Σας καλούμε επίσης να το προωθήσετε σε γυναίκες και άνδρες συναδέλφους. Η έρευνα είναι ανώνυμη και η ΕΔΕΜ δεν συλλέγει στοιχεία σας με κανένα τρόπο. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιασθούν στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΜ.Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.
 
Read more...
 
Πρόγραμμα του 2ου Συνεδρίου 'Περιβάλλον & Ενέργεια' Print E-mail
Friday, 06 October 2017 20:25
There are no translations available.

10-11 Οκτωβρίου 2017, 16:30-20:30, αμφιθέατρο ΤΕΕ

EDEM 2ndConfΗ ΕΔΕΜ στο2οΣυνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια', στις 10-11 Οκτωβρίου 2017, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα των ΥΠΕΝ, ΤΕΕ, ΚΑΠΕ, ΕΟΑΝ και ΚΕΔΕ, φιλοξενεί ομιλίες αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων καθώς και εξειδικευμένων Μηχανικών και Καθηγητών Πολυτεχνείων. Χάρη στη στήριξη των χορηγών η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ.

Sponsors

Read more...
 
38o Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Monday, 25 September 2017 15:17
There are no translations available.

shutterstock 410609215Η Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ στο 38ο Newsletter φέρνει στο προσκήνιο τη γήρανση του εργατικού δυναμικού στην ΕΕ και τις επιπτώσεις που έχει στις συνθήκες εργασίας, παρουσιάζοντας τις σχετικές μελέτες 4 Ευρωπαϊκών Φορέων εκ των οποίων ο ένας (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων -ΕΙGE) εστιάζει στις διαφορετικές επιπτώσεις στα δύο φύλα. Επίσης μεταξύ άλλων άρθρων σε αυτό το τεύχος παρουσιάζεται έκθεση που εξετάζει  την τρισδιάστατη εκτύπωση και τους πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν από αυτή τη νέα τεχνολογία. Κατεβάστε το 38ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...
 
Οι διεργασίες που προηγήθηκαν της εξέγερσης του Νοέμβρη του ‘73 Print E-mail
Sunday, 13 November 2011 00:00
There are no translations available.

polytexneio 73 small‘... Η νέα γενιά με τ' άοπλα χέρια, έφτυσε κατά πρόσωπο τους αποσυνάγωγους, άναψε το δαυλό του ενθουσιασμού και άνοιξε το δρόμο να περάσουν οι αμάθητοι και διστακτικοί, το δρόμο που οδηγούσε στην Ελευθερία...', [Εισαγγελέας Ν. Γανώσης, κατά την αγόρευσή του στην πρώτη δίκη (1975) κατά των δικτατόρων για το αιματοκύλισμα της 17ης Νοέμβρη '73].

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973 δεν ήταν τυχαίο και αυθύπαρκτο γεγονός. Ήταν η κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα του λαϊκού μαζικού κινήματος που πέρασε πολλές φάσεις από την επικράτηση του πραξικοπήματος έως και την ώρα που φοιτητές και εργαζόμενοι αποφάσισαν να συσπειρωθούν γύρω από την κατάληψη του Πολυτεχνείου... 

Read more...