LogoTitle

Oshwiki-para-banner-flag 0

Banner
Banner
Banners

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία με τα θέματα της ΕΔΕΜ, μπορείτε να γραφτείτε εδώ.Users

We have 144 guests online
Συνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια' Print E-mail
Tuesday, 19 September 2017 14:58
There are no translations available.

10-11 Οκτωβρίου 2017, 16:30-20:30, ΤΕΕ

Οι επιλογές στα ενεργειακά θέματα είναι αλληλένδετες με το περιβάλλον για αυτό οι σχετικές αναλύσεις πρέπει να περιλαμβάνουν και τις δύο αυτές θεματικές για να υπάρχει σφαιρική ενημέρωση. Με αυτό το σκεπτικό η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών διοργάνωσε το 1ο Συνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια' στις 18-19 Φεβρουαρίου 2014 το οποίο είχε ευρεία θεματολογία και μεγάλη προσέλευση.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές, τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις σε αυτά τα θέματα και καταγράφεται σημαντική δραστηριότητα παρόλη την κρίση στον τεχνικό κλάδο. Η ΕΔΕΜ διοργανώνοντας το 2ο Συνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια', στις 10-11 Οκτωβρίου 2017, στοχεύει να προβάλει τις δυνατότητες καινοτομίας, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που ανοίγονται για τους Μηχανικούς, γυναίκες και άνδρες με ομιλίες από μέλη ΔΕΠ, ερευνητές/τριες, εκπροσώπους ΥΠΕΝ, ΚΑΠΕ, ΕΟΑΝ, στελέχη εταιρειών κα. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στις Εναλλακτικές μορφές Ενέργειας, την Ανακύκλωση, την Εξοικονόμηση Ενέργειας, την Κυκλική Οικονομία κα. Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Read more...
 
37ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Thursday, 27 July 2017 13:38
There are no translations available.

outdoor workers supervisors buttonΗ Επιτροπή Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ παρουσιάζει στο 37ο Newsletter θέματα που αφορούν στην εργασία υπό συνθήκες θερμικής καταπόνησης, στην ασφάλεια και υγεία εργαζομένων στις επικοινωνίες και την πληροφορική που θα αποτελούν σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού στο άμεσο μέλλον και ποικίλα άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Κατεβάστε το 37ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...
 
Το νέο ΔΣ της ΕΔΕΜ 2017-2020 Print E-mail
Friday, 16 June 2017 09:03
There are no translations available.

Στις εκλογές της ΕΔΕΜ την 29η Μαρτίου 2017 προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε την 11η Απριλίου 2017 ως εξής:

Νάντια Χρυσικοπούλου, ΠΜ, ΠρόεδροςEDEM
Άντα Αναστασοπούλου, ΑΜ, Α’ Aντιπρόεδρος,
Έφη Τριτοπούλου, ΧΜ, B’ Aντιπρόεδρος και Ταμίας,
Μπέτυ Ρούνη, ΜΜ, Γενική Γραμματέας
Ματίνα Γκαβέλα, ΧΜ, Αν. Γενική Γραμματέας,
Νότα Κατσακιώρη, ΜΜ, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων,
Νινέτα Βρετού, ΗΜ, Μέλος
Νάντια Μωραϊτη, ΑΜ, Μέλος
Αφροδίτη Ντζιούνη, ΧΜ, Μέλος
Εύα Σγουρού, ΜΜ, Μέλος
Μαρία Τσαρμποπούλου ΗΜ, Μέλος
Την Εξελεγκτική Επιτροπή 2017-2020 που εκλέχτηκε την ίδια ημέρα αποτελούν οι :
Βίκυ Τσουκαλά, ΠΜ
Βένια Λιπαρή, ΜΠΔ
Γαρυφαλιά Μαύρου, ΜΜ
 
Εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΔΕΜ Print E-mail
Friday, 24 March 2017 15:40
There are no translations available.

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, 4μμ-9μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην Τακτική - Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα).
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως απαρτίας (είναι εξ' αναβολής) και θα ακολουθήσει εκλογική διαδικασία ως τις 9μμ για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΔΕΜ.

Τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης

  2. Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου

  3. Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός επόμενου έτους

  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

  5. Διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ώρα λήξης ψηφοφορίας: 21:00

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕΜ, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ συνολικά, να τακτοποιηθούν οικονομικά για τα προηγούμενα έτη έως και για το 2017.

 
Επαγγελματικές πορείες Γυναικών Μηχανικών: Αισιοδοξία στην κρίση Print E-mail
Friday, 24 February 2017 14:41
There are no translations available.

Afisa PoreiesEDEM20178 Μαρτίου 2017, 5-9μμ, Αμφιθέατρο Πολυμέσων, κτ. Βιβλιοθήκης, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ

Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών –ΕΔΕΜ, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, απευθύνεται στις Γυναίκες Μηχανικούς που ως Μηχανικοί αντιμετωπίζουν τη δυσχερή οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και ως Γυναίκες προσπαθούν να χαράξουν τη δική τους πορεία στον τεχνικό κλάδο ισότιμα με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Το μήνυμα της ΕΔΕΜ προς όλες τις Γυναίκες Μηχανικούς είναι να μην μας καταβάλει η δυσοίωνη πραγματικότητα και να συνεχίζουμε την προσπάθεια με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Η δύσκολη αυτή συγκυρία δεν πρέπει να μειώνει τις προσδοκίες μας, αντίθετα θα πρέπει να στρέψει τη σκέψη και τη δημιουργικότητά μας σε νέα πεδία, σε καινοτόμες οπτικές και να απελευθερώσει τις δυνάμεις της καθεμιάς μας.

Με αυτό το σκεπτικό και στόχο την ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές που θα δυναμώσουν τη θέση και το ρόλο μας στην κοινωνία, η ΕΔΕΜ φέρνει στο προσκήνιο τις Γυναίκες Μηχανικούς και διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στις 5μμ εκδήλωση με θέμα:

‘Επαγγελματικές πορείες Γυναικών Μηχανικών: Αισιοδοξία στην κρίση’

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βιωματικές ομιλίες Γυναικών Μηχανικών από διάφορες ειδικότητες και τομείς απασχόλησης για την επαγγελματική τους πορεία ως σήμερα και πως βλέπουν το μέλλον. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με συζήτηση κατά ομάδες ειδικοτήτων, όπου οι ομιλήτριες θα είναι διαθέσιμες για περαιτέρω συζήτηση με τις συμμετέχουσες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων της Βιβλιοθήκης στην Πολυτεχνιούπολη Ζωγράφου με ώρα έναρξης στις 5μμ.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαιτείται εγγραφή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , όπου θα αναφέρεται ονοματεπώνυμο, ειδικότητα ή σχολή φοίτησης.

Read more...
 
Το καλοκαιρινό ραντεβού της ΕΔΕΜ Print E-mail
Sunday, 18 June 2017 13:43
There are no translations available.

Παρασκευή 23 Ιουνίου, 10μμ, στο Πάρκο Ελευθερίας

815 8874 1024x683H Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΔΕΜ προσκαλούν όλα τα μέλη στο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού μας για ποτό,στο μπαρ Πάρκο Ελευθερίας, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στις 22:00.

Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι. Ελάχιστη χρέωση 12 ΕΥΡΩ/άτομο (περιλαμβάνει ποτό και είσοδο).

Δ/νση: Πάρκο Ελευθερίας (Βασιλίσης Σοφίας) Σταθμός ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής.

Read more...
 
36ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Tuesday, 23 May 2017 16:22
There are no translations available.

4scenariosΣτο 36ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία παρουσιάζονται θέματα που θα απασχολήσουν το χώρο της εργασίας άμεσα ή για μελλοντικό σχεδιασμό. Στα άμεσα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (γήρανση εργατικού δυναμικού) και η διαδικτιακή πύλη με προτάσεις εργονομικού σχεδιασμού μηχανημάτων. Στα μελλοντικά περιλαμβάνονται τα 4 σενάρια -όσον αφορά στην ασφάλεια και υγεία στην εργασία- που προβλέπονται ανάλογα με τις κοινωνικές και εργασιακές κατευθύνσεις που θα επιλέξουν οι χώρες της ΕΕ. Κατεβάστε το 36ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...
 
35ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Friday, 24 March 2017 15:22
There are no translations available.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, το 35ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία ασχολείται μεταξύ άλλων με την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στο χώρο εργασίας και συγκεκριμένα με το  χάσμα της επαγγελματικής υγείας των δύο φύλων καθώς οι πρακτικές για την επαγγελματική υγεία και την πρόληψη εξακολουθούν να βασίζονται σε μοντέλο σύμφωνα με το οποίο οι άνδρες εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι το μοναδικό σημείο αναφοράς. Κατεβάστε το 35ο Νewsletter ΕΔΩ

Read more...
 
Τακτική – Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ΕΔΕΜ 2017 Print E-mail
Friday, 24 February 2017 14:56
There are no translations available.

Στις 22/3/2017 και αν δεν υπάρξει απαρτία, στις 29 Μαρτίου 2017, 4μμ-9μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην Τακτική - Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα). Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
  2. Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
  3. Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός επόμενου έτους
  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  5. Διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ώρα λήξης ψηφοφορίας: 21:00

Υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, στο e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕΜ, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ συνολικά, να τακτοποιηθούν οικονομικά για τα προηγούμενα έτη έως και για το 2017.