LogoTitle

Oshwiki-para-banner-flag 0

Banner
Banner
Banners

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία με τα θέματα της ΕΔΕΜ, μπορείτε να γραφτείτε εδώ.Users

We have 54 guests online
Έρευνα για τις Γυναίκες Μηχανικούς: Εργασιακή Ανασφάλεια και Εργασιακές αξίες Print E-mail
Thursday, 16 February 2017 10:14
There are no translations available.

Έρευνα για την ‘Αυτό-αποτελεσματικότητα γυναικών που απασχολούνται ως μηχανικοί και τη σχέση της με την Εργασιακή Ανασφάλεια και τις Εργασιακές τους Αξίες’.

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός" του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών διενεργείται έρευνα με σκοπό να μελετηθεί η οπτική της γυναικείας εργασίας στον επαγγελματικό κλάδο των Μηχανικών.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα εστιάζει στην Αυτό-αποτελεσματικότητα των γυναικών που απασχολούνται ως μηχανικοί και τη σχέση της με την Εργασιακή Ανασφάλεια και τις Εργασιακές τους Αξίες. Η ΕΔΕΜ, παρόλο που δεν συμμετείχε στη διαμόρφωση της έρευνας και του ερωτηματολογίου και έχει κάνει σχόλια για ορισμένα σημεία, ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση της έρευνας και για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν. Ο χρόνος συμπλήρωσης τους δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά. Μπορείτε να συμπληρώσετε την έρευνα στο σύνδεσμο

Read more...
 
34ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Friday, 20 January 2017 17:17
There are no translations available.

Η Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ στο πρώτο Newsletter για το 2017 συνεχίζει την εξειδικευμένη πληροφόρηση για τα σχετικά θέματα. Στο 34ο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε μεταξύ άλλων για τον Οδηγό προς όσους ενδέχεται να εκτεθούν σε ενδοκρινικούς διαταράκτες κατά την εργασία τους και περιλαμβάνει στοιχεία από πολλές έρευνες σχετικά με τις συνέπειες για την υγεία των εργαζομένων που εκτίθενται σε χημικές ουσίες με δυνητικά επιβλαβείς επιδράσεις στο ενδοκρινικό σύστημα.  Επίσης μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας που  διοργανώνεται στο Θριάσιο στις 25 Ιανουαρίου 2017 με θέμα 'Η Γρίπη στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας' που αφορά όσους και όσες εργάζονται σε αυτούς τους χώρους. Διαβάστε το 34ο Newsletter ΕΔΩ

 
Η ΕΔΕΜ αναβαθμίζει την ιστοσελίδα της Print E-mail
Sunday, 27 November 2016 16:08
There are no translations available.

Η ΕΔΕΜ ζητά συγνώμη από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας της www.edem-net.gr γιατί λόγω ανάγκης αναβάθμισης, μπορεί να εμφανίζονται ορισμένοι λανθασμένοι χαρακτήρες στα άρθρα της. Βρισκόμαστε σε φάση αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων. Η ΕΔΕΜ καλεί γυναίκες και άνδρες Μηχανικούς -web designers/developers που επιθυμούν να εμπλακούν στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας να το δηλώσουν στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 
ΟΧΙ στη Βία κατά των Γυναικών Print E-mail
Sunday, 27 November 2016 14:18
There are no translations available.

EDEM kataBias 2smallΗ ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πέρασε, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όμως πρέπει να συνεχιστεί. Το θέατρο μπορεί να είναι το εργαλείο ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα για τους νέους. Η παράσταση '8 άνδρες κατηγορούν' της Έφης Εγκλεζάκη με τη θεατρική ομάδα Terra Incognita έθεσε σε συζήτηση τα φαινόμενα βίας της σύγχρονης εποχής - παρουσιάζοντας τις στερεοτυπικές ανδρικές συμπεριφορές στο μοντέρνο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Μια πραγματικά ωραία παράσταση χάρη σε όλους τους συντελεστές τη συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Έφη Εγκλεζάκη, τους 4 άνδρες ηθοποιούς Δημήτρης Καλλίγερος, Δημήτρης Όθωνας Φουτσιτζής, Αντώνης Καλομοιράκης, Στέλιος Μέξης που μοιράστηκαν τους ρόλους για τους '8 άνδρες' και τις 3 γυναίκες ηθοποιούς Ηρω Βερβεράκη, Κωνσταντίνα Αλεφαντινού και Κατερίνα Καρύδη που είχαν την αποστολή να καταδείξουν τις προκαταλήψεις που οδήγησαν στις Βίαιες συμπεριφορες.

EDEN kataBias2016 small

Ακόμη μεγαλύτερος έπαινος καθώς μπήκαν σε αυτή την ιστορία (πρόβες, παράσταση) εντελώς αφιλοκερδώς και έτσι μαζεύτηκαν 200€ που θα προσφερθούν στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων. Σημαντική παράμετρος στην επιτυχία της πρωτοβουλίας η φιλοξενία της παράστασης από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού του Κέντρου! Η ΕΔΕΜ και οι συντελεστές της παράστασης θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το μήνυμα για την εξάλειψη της Βίας και σε άλλους Δήμους με κάθε ευκαιρία. Οι Γυναίκες θύματα Βίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ!   Τηλέφωνο για Ψυχολογική στήριξη σε Γυναίκες θύματα Βίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φυλων: 15900 

 

Read more...
 
33ο Newsletter της Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ Print E-mail
Sunday, 20 November 2016 08:07
There are no translations available.

Η Επιτροπής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία της ΕΔΕΜ ετοίμασε το 33ο τεύχος που αυτό δίμηνο μας παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση για τις Καρκινογόνες ουσίες, για τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών, για τις οριακές τους τιμές και για τους κινδύνους κατά την εργασία σε ερευνητικά εργαστήρια. Επίσης μας ενημερώνει για τις μελέτες για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία των όλο και μεγαλύτερων ηλικίων εργαζομένων καθώς επιμηκύνεται ο εργάσιμος βίος. Διαβάστε το 33ο Newsletter ΕΔΩ.

Read more...
 
Εικαστικά Αρχιτεκτόνων υπερ του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής Print E-mail
Tuesday, 29 November 2016 16:29
There are no translations available.

Εγκαίνια, Πέμπτη 1/12, 8μμ στο Atelier, Κυκλάδων 6, Κυψέλη

14993495 1262855217109684 4753959968808409420 nΤο Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, διοργανώνει έκθεση – δημοπρασία με εικαστικά έργα Ελλήνων αρχιτεκτόνων. Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα, γλυπτά και κατασκευές από 33 αρχιτέκτονες, που η παρουσία τους στην ελληνική αρχιτεκτονική ξεκινάει από τη δεκαετία του 1930 και φθάνει μέχρι σήμερα.Â Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 και η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Όλα τα έργα που θα παρουσιαστούν αποτελούν δωρεές των αρχιτεκτόνων και οικείων τους. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ε.Ι.Α.

 

 

Read more...
 
Ασφαλείς & Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες Print E-mail
Sunday, 27 November 2016 21:34
There are no translations available.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 6:30μμ, Αίθουσα ΕΕΔΕ, Κάτω Πατήσια

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της ΕΕΔΕ, συμμετέχοντας ενεργά για ενδεκάτη χρονιά, στις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, διοργανώνει, εσπερίδα, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο συνεδριακό κέντρο της Ε.Ε.Δ.Ε. 'Γ.Κοντογεώργης' (Λεωφ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων, Κάτω Πατήσια) με θέμα: 'Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες'. Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής. Βρείτε το Προγραμμα και τη Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ.

Read more...
 
Θεατρική βραδιά ‘8 άνδρες κατηγορούν’ Print E-mail
Saturday, 19 November 2016 16:17
There are no translations available.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, 9:30, Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Σολωμού 30, Μοσχάτο)

Μια σατυρική θεατρική παράσταση ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

WhiteRibbonΜε αφορμή την 25η Νοεμβρίου ‘Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών’ η ΕΔΕΜ με στόχο να ευαισθητοποιήσει άνδρες και γυναίκες στην καλυμμένη αλλά και στη φανερή βία που υφίσταται μεγάλο κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού και τις προκαταλήψεις που τη διαιωνίζουν σας καλεί στη θεατρική παράσταση ‘8 άνδρες κατηγορούν’ της Έφης Εγγλεζάκη με τη θεατρική ομάδα Terra Incognita. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά (τα έσοδα θα δοθούν σε σύλλογο κακοποιημένων γυναικών).

Η παρουσίαση των ανδρικών στερεοτυπικών χαρακτήρων –δοσμένων με σατυρικό τρόπο- αποδομεί τα φαινόμενα καλυμμένης βίας –καθόλου ξένα στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια και στοχεύει να εμπνεύσει άνδρες  και γυναίκες να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές που δυστυχως αρκετές φορές προβάλλονται ως αναπόσπαστο στοιχείο της σχέσης ανδρών-γυναικών.

Read more...
 
ΟΧΙ στην πλαστική σακούλα - Διαφορετικά πληρώνεις! Print E-mail
Tuesday, 08 November 2016 15:51
There are no translations available.

Πόσες πλαστικές σακούλες χρησιμοποιείτε την ημέρα; Για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, για το ψωμί, για το μανάβικο, για τα σκουπίδια.. Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) υπολογίζει ότι στη χώρα μας, χρησιμοποιούμε ανά άτομο -κατά μέσο όρο- 242 ελαφριές πλαστικές σακούλες μιας χρήσης ετησίως! Από το 2015 η ΕΕ ενέκρινε οδηγία για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Στη χώρα μας οφείλουμε να εναρμονιστούμε με την σχετική κοινοτική νομοθεσία ως τις 27 Νοεμβρίου,κι έτσι, το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται προσεχώς να ανακοινώσει τη χρέωση της πλαστικής σακούλας από 0,05 έως 0,10 ευρώ.Δείτε στο βίντεο την Εφη Τριτοπούλου, Δρ. Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ, Αντιπρόεδρο ΕΔΕΜ και στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης να αναλύει τα σχετικά με τις επισπτώσεις στο περιβάλλον, τα μέτρα για την αλλαγή νοοτροπίας των καταναλωτών και την ανησυχία των βιομηχανιών πλαστικών.

Read more...