LogoTitle

Oshwiki-para-banner-flag 0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Banners

Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία με τα θέματα της ΕΔΕΜ, μπορείτε να γραφτείτε εδώ.Χρήστες

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους
ΔΣ ΕΔΕΜ 2020 - 2023 Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 14:24

Μετά τις εκλογές στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 προέκυψε το νέο ΔΣ της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών το οποίο συγκροτηθηκε σε σώμα στις 27 Σεπτεμβρίου 2020. Η νέα σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής:

Έφη Τριτοπούλου, Πρόεδρος

Βίκυ Τσουκαλά, Α’ Αντιπρόεδρος

Άντα Αναστασοπούλου, Β’ Αντιπρόεδρος

Μαρία Τσαρμποπούλου, Γενική Γραμματέας

Νινέτα Βρετού, Αναπλ. Γενική Γραμματέας

Μπέτυ Ρούνη, Ταμίας

Αγγελική Μπούρα, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων

Ματίνα Γκαβέλα, Μέλος

Λιλή Καραβία, Μέλος

Ελένη Μπαϊρακτάρη, Μέλος

Όλγα Μπούσμπουρα, Μέλος

Περισσότερα...
 
Εκλογές για νέο ΔΣ της ΕΔΕΜ: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 16:00-20:30 Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 14:12

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔΜΕΔΕ, στην οδό Ασκληπιού 23, 6ος όροφος

Εφόσον στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 δεν επετεύχθει η απαιτούμενη απαρτία το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην Τακτική - Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔΜΕΔΕ, στην οδό Ασκληπιού 23, 6ος όροφος, Αθήνα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

 1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
 2. Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
 3. Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός επόμενου έτους
 4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
 5. Διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ώρα λήξης ψηφοφορίας: 20:30

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕΜ, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ συνολικά, να τακτοποιηθούν οικονομικά για τα προηγούμενα έτη έως και για το 2020.


Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, λόγω Covid19, και σε συνέχεια των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν, θα μεριμνήσουμε ώστε να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 9 άτομα στον ίδιο χώρο.
Οι παρευρισκόμενοι θα κάνουν χρήση μάσκας υποχρεωτικά.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΝΑΒΟΛΗ των Εκλογών της ΕΔΕΜ λόγω κορονοϊού Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 08:15

ΑΝΑΒΟΛΗ της Τακτικής – Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕΜ λόγω μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Λόγω των σοβαρών εξελίξεων και των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς και της απόφασης του ΤΕΕ για αναστολή όλων των εκδηλώσεων/συγκεντρώσεων στις εγκαταστάσεις του, το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ αποφάσισε ομόφωνα την ΑΝΑΒΟΛΗ της Τακτικής - Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕΜ, που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ και εφόσον δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία, θα γινόταν οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Οι νέες ημερομηνίες για την Τακτική –Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ θα ορισθούν από το ΔΣ της ΕΔΕΜ σε επόμενη συνεδρίασή του ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Περισσότερα...
 
Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΔΕΜ για το 2020! Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 10:28

BlackDuck smallΣάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, 9:30μμ στο Black Duck

Το ΔΣ της ΕΔΕΜ σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, τo Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 9:30 μμ, στο καφέ- μπαρ Black Duck, Χρήστου Λαδά 9.

Δείτε την Πρόσκληση ΕΔΩ. Η συμμετοχή είναι 12€/άτομο και περιλαμβάνει κρασί, μπύρα, ποτό (απεριόριστη κατανάλωση). Για καλύτερη διοργάνωση παρακαλείστε να ενημερώσετε για τον αριθμό ατόμων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

2020 Ευχές για Καλή και Δημιουργική Χρονιά!

Περισσότερα...
 
Σημαντικές ανακοινώσεις στο 3ο Συνέδριο 'Περιβάλλον & Ενέργεια' Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 21:15

Aigida 2019Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Συνέδριο ‘Περιβάλλον και Ενέργεια’ της ΕΔΕΜ, την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, στο ΤΕΕ. Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην Κυκλική Οικονομία, την Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση Αποβλήτων καθώς και στην Εξοικονόμηση και τις Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας. Χαιρετισμό απηύθυναν εκτός από την Πρόεδρο της ΕΔΕΜ, κα. Νάντια Χρυσικοπούλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, ο Γεν. Γραμματέας Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Αραβώσης, η Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Αττικής, κα. Ε. Κοσμίδη, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου της ΚΕΔΕ, και ο Δρ. Σπύρος Οικονόμου, Πρόεδρος ΚΑΠΕ.

EDEM KAPE StasinosΟι ομιλητές ήταν όλοι διακεκριμένοι και καταξιωμένοι στον χώρο τους και ανέπτυξαν θέματα της Kυκλικής Oικονομίας, του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας. Υπήρχαν εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού: η κα Δήμητρα Νάνου, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών και Α’ βαθμού: ο κ. Γρ. Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένηςκαι ο Δρ. Κων. Βαφειάδης, Αντιδήμαρχος Βριλησσίων, καθώς και εκπρόσωποι από δημόσιους φορείς και ερευνητικά κέντρα: κα. Ρόζυ Χαριτοπούλου, Δ/ντρια Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, κα. Φοίβη Κουντούρη, Καθ. Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ευρωπαικού Οργανισμού Οικονομικών του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων και Δ/ντρια ClimateKIC, κ. Άγγελος Αγγελίδης, Συντονιστής Μονάδας Δικτύωσης και Καινοτομίας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, Δ/ντης Πράσινου Ταμείου & Εθνικό Σημείο Επαφής LIFE/Περιβάλλον. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ομιλία του κ. Δημήτρη Μαντή, Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ).

Sponsors EDEM19

Περισσότερα...
 
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ΕΔΕΜ - Σεπτέμβριος 2020 Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 00:00

Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔΜΕΔΕ, (Ασκληπιού 23, 6ος όροφος)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην Τακτική - Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων που διαθέτει η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) στην ΕΔΕΜ (Ασκληπιού 23, 6ος όροφος, Αθήνα).

Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο (ώρα 16:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔΜΕΔΕ, Ασκληπιού 23, 6ος όροφος).

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, λόγω Covid19, και οι παρευρισκόμενοι θα κάνουν χρήση μάσκας υποχρεωτικά.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

 1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
 2. Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
 3. Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός επόμενου έτους
 4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
 5. Διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ώρα λήξης ψηφοφορίας: 20:30

Περισσότερα...
 
Τακτική – Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ΕΔΕΜ 2020 Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 11:06

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της EΔΕΜ καλεί τα μέλη της ΕΔΕΜ στην Τακτική - Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΜ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 και ώρα 16:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα). Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο (ώρα 16:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

 1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
 2. Απολογισμός Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου
 3. Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός επόμενου έτους
 4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
 5. Διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ώρα λήξης ψηφοφορίας: 20:00

Υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΔΕΜ, τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ συνολικά, να τακτοποιηθούν οικονομικά για τα προηγούμενα έτη έως και για το 2020.

Περισσότερα...
 
Οι Γυναίκες Μηχανικοί γράφουν για τα παιδιά - Τα παιδιά ζωγραφίζουν Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 14:39
edem foto exofylloΚυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, 5:30μμ
στον "Ηφαιστο", στον Αγ. Ελευθέριο

Η ΕΔΕΜ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17.30, στον Εκπαιδευτικό Σύνδεσμο Αθηνών, 'Ήφαιστος', Τσίλλερ 61, (κοντά στον σταθμό του Μετρό 'Άγιος Ελευθέριος'), με θέμα την παρουσίαση των έργων που συμμετείχαν στο κάλεσμα της ΕΔΕΜ για τις δράσεις:

 • Συγγραφή/εικονογράφηση παιδικού διηγήματος ή παραμυθιού από Γυναίκες Μηχανικούς
 • Έκθεση παιδικής Ζωγραφικής ' Η μαμά μου είναι Μηχανικός'

Θα διανεμηθεί η ειδική έκδοση της ΕΔΕΜ με τα διηγήματα/παραμύθια των γυναικών Μηχανικών και τις ζωγραφιές των παιδιών. Είσοδος Ελεύθερη. Κατεβάστε την πρόσκληση.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Με αυτή την ευκαιρία το ΔΣ της ΕΔΕΜ παίρνει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση, σε εθελοντική βάση, σχολικών τσαντών για να αντιμετωπισθούν οι σοβαρές ελλείψεις μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου, στο camp προσφύγων στο Σκαραμαγκά. Οι τσάντες θα συγκεντρωθούν στο χώρο της εκδήλωσης, από την έναρξη ως τη λήξη της.

Περισσότερα...
 
Ψηφιακή πλατφόρμα ανάπτυξης soft skills για (επαν)εκκίνηση της σταδιοδρομίας Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 00:00

ERASMUS + project 'EUMENTORSTEM' 2017-19

EUMENTORSTEM TEXTΌσοι και όσες έχουν σπουδές σε κάποια από τις ειδικότητες των Μηχανικών και βρίσκονται στη φάση αναζήτησης εργασίας ή στη φάση σχεδιασμού μιας καινοτομίας ή στη φάση υλοποίησης μιας επιχειρηματικής τους ιδέας διακατέχονται πολλές φορές από αισθήματα ανασφάλειας, αμφιβολίες για τις ικανότητές τους ή αντίθετα μπορεί να υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή να μην γνωρίζουν πώς να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους. Στην Ελλάδα δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την κουλτούρα της υποστήριξης των νέων επαγγελματιών από παλαιότερους συναδέλφους στον ίδιο χώρο (Μέντορες) και όταν αυτό γίνεται συνήθως υπάρχουν οικογενειακές σχέσεις και αμοιβαία συμφέροντα.

Αυτή η έλλειψη υποστήριξης είναι πιο αισθητή όταν πρόκειται για γυναίκες μηχανικούς μιας και είναι ολιγάριθμες σε ορισμένες ειδικότητες. Αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί με ενδοσκόπηση και δουλειά με τον εαυτό μας ώστε να γνωρίσουμε και να αξιολογήσουμε κατά το δυνατόν αντικειμενικά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητά μας για να τα αναδείξουμε ή/και να βελτιωθούμε. Με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις στο αντικείμενό μας για γόνιμη επαγγελματική σταδιοδρομία για μας και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο στον κλάδο που μας εκφράζει πχ. κατασκευή, μελέτη, έρευνα, εκπαίδευση, διοίκηση, επιχειρήσεις κα.

ERASMUS EU LOGOΗ ΕΔΕΜ με τη συμμετοχή της ως εταίρος στο πρόγραμμα EUMentorSTEM (www.eumentorstem.eu) συμμετείχε στην υλοποίηση της Ψηφιακής Πλατφόρμας (https://www.eumentorstem.eu/virtual-hub/) με εργαλεία και τεχνικές για την ανάπτυξη των λεγόμενων οριζόντιων –κοινωνικών δεξιοτήτων και της αυτοαξιολόγησης ώστε να να σχεδιάσουμε κατάλληλα τα επόμενα βήματα της σταδιοδρομία μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσιμο της Ψηφιακή Πλατφόρμας σε περιβάλλον Moodle έγινε αποκλειστικά από εξειδικευμένες Γυναίκες Μηχανικούς μέλη της ΕΔΕΜ.

Περισσότερα...